Sorteer op

Citrien is een verhelderende steen die gevoelige mensen in hun expressie versterkt. Het draagt de kracht van de zon en is daardoor zeer weldadig. De verwarmende energie is zeer creatief en geeft energie aan elk niveau van het leven. Het vergroot onder andere het zelfrespect en zelfvertrouwen en verbeterd de motivatie voor zelfexpressie.

Door de ontgiftende werking versterkt de Citrien het immuunsysteem en de stofwisseling. De steen synchroniseert de insulineproductie in de alvleesklier en versterkt de eilandjes van Langerhans in de alvleesklier. Het zorgt voor meer vitaliteit. Behalve op de stofwisseling en spijsvertering heeft deze steen ook invloed op de lever, versterkt de nieren en darmen.

Chakra

1e (Wrotel chakra), 2e (Heiligbeen chakra) & 3e (Zonnevlecht)

Horoscoop

Tweelingen & Leeuw

Element

Vuur

Geologie

Citrien behoort tot de Kwartsfamilie met hardhied 7. Naast natuurlijke Citrien bestaat er ook "Gebrande Citrien". Dit is Amethist die een verhittingsproces heeft ondergaan waardoor de steen een mooie Citrien-kleur krijgt.

Chemische samenstelling

SiO2

Reiniging

Kan met alle methoden gereinigd worden.

Steekwoorden

Creativiteit, wilskracht, helderheid, zelfvertrouwen

 

*Edelstenen kunnen de gezondheid ondersteunen, maar zijn geen geneesmiddel. Raadpleeg bij klachten altijd medisch advies*

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2024 Crystals & herbs | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel