Sorteer op

Aventurijn is een steen van optimisme, vernieuwing en groei. Het helpt met zelfvertrouwen vooruit te kijken en positief met moeilijke situaties om te gaan. Groene Aventurijn is een “geluks-steen” die helpt in situaties waar geen controle is over de uitkomst.

Het ondersteunt fysieke en emotionele genezing en helpt oude patronen los te laten, zodat groei kan plaatsvinden. De vernieuwende energie stemt hoopvol, ondersteunt bij depressies en biedt emotioneel balans. Woede en irritatie wordt gekalmeerd en moedigt energie aan uit het hoofd naar het hart te stromen.

Aventurijn is bijzonder geschikt voor kinderen, vooral in de groei fase. Het stimuleert hoop, optimisme, vrolijkheid  en vernieuwing en helpt om oude emoties en energie los te laten.

Deze steen ondersteunt bij ontstekingen, huiduitslag, allergieën en huidproblemen.

Chakra

4e (Hart chakra)

Horoscoop

Tweeling & Maagd

Element

Water & aarde

Geologie

Aventurijn behoort tot de kwarts familie (SiO2) met hardheid 7. De naam Aventurijn is afgeleid van het italiaanse woord “a ventura”, een soort glas ontdekt rond het jaar 1700.

De meest bekende kleur van Aventurijn is groen (de groene kleur ontstaat door microscopische fuchsiet insluitsels), maar ook blauw (door koper silicaten) en bruin-rood (door hematiet insluitsels) komen voor.

De bekendste vindplaats is Brazilië, maar ook in India en Rusland wordt het gevonden.

Chemische samenstelling

SiO2

Reiniging

Kan met alle methoden gereinigd worden.

Steekwoorden

Vernieuwing, groei, huid, optimisme

 

*Edelstenen kunnen de gezondheid ondersteunen, maar zijn geen geneesmiddel. Raadpleeg bij klachten altijd medisch advies*

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2019 - 2024 Crystals & herbs | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel